Драгомир Стойнев: Вотът на недоверие ясно ще покаже кой стои зад правителството и кой – не

„Представихме мотивите за вота на недоверие в областта на околната среда и водите. 40 страници мотиви са крайно недостатъчни, за да се опише това, което се случва в момента и което са принудени да търпят българските граждани.

Това правителство е заплаха за живота и здравето на българските граждани“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България“ Драгомир Стойнев след консултация  с ПГ на ДПС. Той припомни, че медиите сигнализират активно  за криминални случаи за горене на отпадъци.

„Колегите от ДПС смятат, че трябва да бъде подкрепен вота. Това е навременен вот в изключително важна област. Надявам се вотът да бъде успешен“, подчерта Стойнев. По думите му този вот на недоверие е и математика – 79 народни представители и 25 от ДПС са 104 депутати, а утре от левицата има среща с ПГ на „Воля“ и независимите народни представители. „Колегите от „Воля“ са заявили, че не подкрепят това правителство и е нормално да обсъдим и с тях мотивите на вота на недоверие. Независимите също не би трябвало да подкрепят правителството.

Това прави общо 124 народни представители. Това трябва да е новото парламентарно мнозинство. И трябва да е ясно кой стои зад правителството и кой не подкрепя правителството“, категоричен бе Стойнев.

Той заяви още, че България сама се е отказала от европейски средства за израждане на АМ „Струма“.

„Водата стана лукс за голяма част от българските домакинства. Няма област в страната, в която да не цъка екологична бомба“, категоричен е Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!