Драгомир Стойнев: Не зачетоха волята на българите за референдума за „Белене”, сега ще плащаме 1,1 млрд. лв.

Драгомир Стойнев: Не зачетоха волята на българите за референдума за „Белене”, сега ще плащаме 1,1 млрд. лв.

Драгомир Стойнев: Предупреждавахме ги, но не се вслушахаДрагомир Стойнев: Предупреждавахме ги, но не се вслушаха

„Решението на арбитражния съд за проекта „Белене“ е лоша новина, но очаквана. От дълго време от БСП предупреждавахме, че това ще се случи, но тогава управляващите не се вслушаха в нашето мнение”.

Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Според него сега трябва да се вземе разумно и национално отговорно решение и следващите дни БСП ще представи такова.

„Винаги сме били национално отговорни. Ще излезем с позиция какво трябва да се прави вече с оборудването”, каза още той. Стойнев припомни, че спирането на „Белене” е решение, взето от първото правителство на Борисов, което бе гласувано от управляващото мнозинство в парламента.

„Проведохме референдум и въпреки подменения въпрос, той беше успешен. За съжаление тогава управляващите не обърнаха внимание на искането на хората и сега НЕК ще трябва да заплати 1.1 млрд. лв”, подчерта народният представител. Според него подобна сума е огромна и ако тези пари са били дадени за здравеопазване и образование, ефектът за хората сега би бил много по-голям.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!