Жителите на Котел, Чирпан и Раднево дадоха своите предложения по „Визия за България“ и подкрепиха предложенията на левицата

Жителите на Котел, Чирпан и Раднево дадоха своите предложения по „Визия за България“ и подкрепиха предложенията на левицата
На среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“ в Котел, жителите на общината  поискаха повече държава и законност в малките общини, както и местните данъци в малките населени места да не бъдат толкова високи. Жителите на общината предложиха данъкът за старите автомобили също да зависи от населеното място и възможностите на хората.

Те одобриха идеята на БСП, заложена във „Визия за България“, за намаляване на ДДС на хранителните продукти и детските стоки. „Концесиите на обекти, част от националната сигурност и природните богатства, трябва да бъдат спрени, да се спре и  безконтролното изнасяне на природни ресурси“, поискаха младите, присъстващи на срещата.

Те предложиха във Визията да бъде добавено, че дървесината също не трябва да се изнася от страната и изсичането на дърветата в планинските райони да се контролира по-строго. Народният представител Денчо Бояджиев представи проекта „Визия за България“ и целите му пред жителите на общината. Той обясни, че решаването на демографския проблем на страната трябва да бъде изключително бързо. Народният представител д-р Илиян Тимчев каза, че с Визията се иска държавата да има отговорност към общинското здравеопазване и да се премахне търговският статут на болничните заведения. „По този начин ще бъде върнато призванието на лекарите да лекуват. В центъра на Визията е пациентът и всичко трябва да се върти около него и лекаря“, заяви Илиян Тимчев.

Десетки предложения за допълване на „Визия за България“ дадоха жителите на община Чирпан на срещата с народните представители Весела Лечева и Иван Ибришимов. Те заявиха, че Визията е изключително полезна и важна, защото е нужна промяна на модела на управление. Хората казаха, че когато и да се промени моделът на прехода и управлението на страната, винаги ще е късно, защото така повече не може. „Вижда се, че управляващите постоянно предлагат едно и също, без да има развитие за малките населени места“, коментираха жителите на Чирпан. Лекарите, присъстващи на срещата, обясниха, че нито едно тяхно предложение, дадено на министерството за реформа в здравеопазването, не е взето в предвид . „Това,  което предлага министерството, е неработещо, тяхната „реформа“ е просто сбор от идеи, без контрол и ефективност“, категорични бяха те. „Ние винаги сме били загрижени за България. Затова бяхме длъжни да излезем с тази Визия, защото държавата се управлява, през последните 10 години, на парче – без мисъл и без цел.“ Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. Тя добави, че корупцията в България изяжда доходите на хората.

Въпроси, свързани преди всичко с енергетиката, зададоха жителите на Раднево на срещата с народните представители Таско Ерменков и Румен Георгиев. Те подкрепиха и  предложенията на БСП във „Визия за България“, свързани със сектора и дадоха своите идеи за допълването им. Жителите на Раднево изразиха своите притеснения за това, че има идеи централите, работещи с въглища, да бъдат закрити. „Няма да закриваме централите, защото са необходими за икономиката на България, но е необходимо те да бъдат модернизирани и развити, за да бъдат по-ефективни и екологични“, каза Таско Ерменков. Той обясни, че  Американските централи трябва отново да станат български и държавата да участва в управлението им. Народният представител Румен Георгиев обясни, че Визията предлага повече политики за малките населени места, за да спрат те да се обезлюдяват и младите хора да се завръщат в тях. Той добави, че е нужна и справедливост в раздаването на субсидиите в земеделието и  изравняването им с останалите в ЕС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!