Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички. А днес ни трябва съзидание

Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички. А днес ни трябва съзидание

Ще ви върнем правото да бъдете свободни хора, да не се страхувате

„ГЕРБ отвориха  битка с всички и с всичко. Те водят война с президентската институция и така разрушават държавността.

Водят война и с опозицията, която изпращаха в Сибир от трибуната на Народното събрание и така разрушават парламентаризма.

Отвориха битка с народа си, когато накараха хората с увреждания да стоят с патериците на паветата пред парламента  и не ги допуснаха в Народното събрание, и заклеймяваха всеки протестиращ за платен провокатор.Те имат чувство за единственост. Всеки, който има различно мнение, бива подлаган на натиск и заплахи.

Така обявиха битка и на най- святото ни право -да бъдем свободни хора. Те узурпираха европейската идея и я опорочиха, като я сведоха до чалга и алкохол на младежки форум за бъдещето на Европа. И когато чуха тежката оценка на младите европейци,че ГЕРБ са съсипали усилията на поколения млади хора, не се посвениха да нападнат и тях .

Агресията на ГЕРБ и заклеймяването на инакомислещите вече премина границите на България и стъпи в Европа. Такава България ли искаме?

Днес ни трябва съзидание.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на честването на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации „Сердика“, „Надежда и Връбница.
„Ще ви върнем правото да бъдете свободни хора, да не се страхувате, да изразявате мнението си и да се борите за правата си. БСП може да промени България. Нека спасим народа ни от изчезване и да направим така, че той да живее добре. Сила сме, в която се съчетават мъдрост и опит, енергия и младост, в името на една кауза, – справедлив и достоен живот за българския народ“, каза Нинова пред събралите се над 500 души, представители на три поколения.

„Нека вържем икономиката с образователната система, за да гарантираме работа и  кадри“, призова лидерът на БСП. Тя попита- толкова ли е сложно да се направи подредена здравна система и хората да знаят, че конституционното право на достъпно здравеопазване е гарантирано. „Не е трудно – иска се желание. Това липсва на политическата класа днес. Това ще предложим ние, в края на юни, на Националното съвещание за нова визия за България“, обяви лидерът на опозицията.

На събитието присъстваха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, председателят на БСП-София Калоян Паргов, председателят на ОЖС-БСП Катя Николова, народни представители от „БСП за България“, общински съветници от групата на социалистите, членове и симпатизанти. Лидерът на БСП Корнелия Нинова награди с почетни знаци за активна дейност бившите председатели на общинските съвети на левицата в „Сердика“, „Надежда“ и „Връбница“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!