Цвета Караянчева се извини на БСП за свои спекулации, че социалистите не внасят законопроекти

Цвета Караянчева се извини на БСП за свои спекулации, че социалистите не внасят законопроекти
„Председателят на НС Цвета Караянчева излъга всички български граждани в ефир, че БСП не внася законопроекти и няма внесени законопроекти, които да касаят отпуските на народните представители.

Това решение за промяна в правилника на парламента е внесено на 19.04. и вчера е гледано в правна комисия“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той поиска Цвета Караянчева да се извини от парламентарната трибуна не само на БСП, а и на всички български граждани.

Стойнев я посъветва да се интересува какво се случва в НС, защото е недопустимо в ефир да се заявява, че това са само декларации на БСП и няма нищо постъпило.

„Има постъпили законопроекти, има законопроекти, които не се гледат с месеци, даже някои отлежаха и с години и не е нормално председателят на НС да не знае какво се случва в парламента“, допълни той.

„Само да не се окаже, че е виновен началникът на деловодството, както се оказа, че е виновен началникът на охраната, когато хората с увреждания не бяха допуснати до НС“, коментира народният представител.

След изказването на Драгомир Стойнев, Цвета Караянчева се извини и заяви, че е направила справка, според която законопроектът наистина е внесен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!