Кирил Добрев: Ако няма демократичност във вътрешния избор, с какви очи ще отстояваме демокрацията в България?

Кирил Добрев: БСП направи сериозен пробив, а Станишев познава пътя само надолу
Свързването на моите номинации с вътрешната опозиция е повече от нелепо

“Най-важно е да отстояваме всичко, което до този момент сме постигнали. Стоял съм зад всяка една истинска реформа в БСП, включително и зад този вътрешнопартиен избор”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на среща с членове и симпатизанти на партията в Русе.

Той подчерта обаче, че ако левицата не покаже демократичност в кампанията и въррешнопартийния избор, няма как да претендира за демокрация в държавата. “Когато говорим за такъв избор, наистина трябва да постъпваме демократично и в този процес да се чуят различни мнения.

Имал съм номинации 2011 г. и не съм се явил, имах и 2015 г. и пак не се явих. В тази кампания също имам номинации и е добре правилата, които сме създавали, да ги спазваме всички”, каза още Добрев, припомняйки, че между 15 и 21 март всички номинирани трябва да кажат дали участват или не.

“Постове мен не ме блазнят. Бил съм и в парламента като депутат, бил съм и просто председател на основна партийна организация, и общински съветник. Всяка номинация, която съм получил в тази кампания, благодаря, приемам я като оценка за работата ми”, каза още Кирил Добрев:

По думите му всички опити неговата номинация да бъде свързвана с вътрешнопартийната опозиция са повече от нелепи. “Защото, за да бъдат днес те опозиция, а не ръководство, причината сме един сериозен екип, част от който съм и аз и които направихме промяната 2016 година”, добави зам.-председателят на БСП. Той сподели, че самата кампанията е не по-малко важна от крайния резултат, защото това ще предизвика интереса на обществото към БСП и с нея се започва кампанията за следващите парламентарни избори.

“През следващите месеци фокусът ще е върху БСП. Сега е и моментът да обясним на обществото как след правителството на ГЕРБ ще стане по-хубаво. Това направи и кметът на Русе Пенчо Милков достатъчно рано – спечели доверието, че с промяна русенци ще живеят по-добре”, завърши Добрев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!