Корнелия Нинова: Целта ни на тези избори е да сме първа политическа сила

Съдът вписа Корнелия Нинова за председател и новоизбраните органи на БСП
Платформата ни е доминирана от политики с грижа за хората

„Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 000 подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила.

Първи обявихме и водачите си. До седмица ще подредим и листите в областните съвети. До седмица ще започнем представянето на нашата платформа“, заяви Корнелия Нинова, която внесе документите в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание на коалиция “БСП за България”.

Лидерът на БСП и представляващ “БСП за България“ коментира предизборната платформа на коалицията: „Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са – здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Като мерките, които сме заложили там, се отнасят към решаване на един от най-важните проблеми за България – демографската катастрофа. Що се отнася за следизборни управленски коалиции – ще предложа на Националния съвет този въпрос да решим след изборите с вътрешно допитване.

Нашият устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали. Политиката, която провеждам, откакто съм председател на партията е – борба със задкулисието и в държавата, и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция.

Думите ми вече са доказани във времето и практиката. Въведохме прекия избор. Ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат. Нашата кампания ще бъде позитивна и конкретна.”

Лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова при внасянето на подписите в ЦИК в днешния предиобед бе придружена от водачи на листите на БСП и младежкото обединение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!