Нинова: Обещанията на ГЕРБ се оказаха голи приказки

Корнелия Нинова: Бюджет 2020 на правителството е на застоя. БСП ще предложи бюджет на развитието

Ние ще продължим с предложенията, те носят отговорност за решенията

„Премиерът Борисов всяка седмица разговаря с европейските лидери. Как пък едно хубаво нещо не научи от тях. Италия, Германия, Франция приложиха куп мерки за подпомагане на семейства в криза, отложиха плащания по ипотечни кредити, осигуриха ваучери на всяко домакинство, намалиха лихви. И дума не се чу там, че това е популизъм и ще им ”счупи” държавата.

Днес ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС (Воля удобно отсъстваха) отхвърлиха нашето предложение по време на извънредното положение да не се спира ток, вода, телефон за неплатени сметки. Както и да има възможност да се замрази плащането им, за да не текат лихви на хората. Все с една и съща опорна точка – популизъм било. Как не е популизъм в цял свят, само на тях им е популизъм.

Преди дни министър Петкова обяви – няма да се спира тока за неплатени сметки. Днес ГЕРБ гласуват точно обратно.  Всички обещания се оказаха голи приказки. Днес внесохме и други наши предложения против спекулата, за частните болници, Държавния резерв. Ще си свършим работата. Ние продължаваме. Те носят отговорност за решенията.“ Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!