Радев сподели интересни СНИМКИ от проверката си на БГ армията

Радев сподели интересни СНИМКИ от проверката си на БГ армията
Президентът Румен Радев сподели доста интересни снимки в личния си профил във Фейсбук минути, след като висши генерали му докладваха какво е състоянието на армията ни.

Към фотосите главнокомандващият написа и следния статус: „Днес в сградата на Министерството на отбраната изслушах анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната за учебната 2016 година. Той се осъществи под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В него участваха още заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев, висшият команден състав, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната”.

„Вицеадмирал Емил Ефтимов заяви още в самото начало, че настоящата ситуация трябва да се анализира с нужната доза реализъм и прагматизъм. Подходът към планирането и реализацията на подготовката на Българската армия трябва да е реалистичен, основан на състоянието на личния състав, въоръжението, техниката, както и на материалните и финансовите ресурси”, отбеляза Радев.

Радев сподели интересни СНИМКИ от проверката си на БГ армията

„Отговорността и професионализма на личния състав са от първостепенно значение за изпълнение на поставяните задачите. Ясното формулиране на военните приоритети и подкрепата за тях от страна на ръководството на МО и на държавното управление ще са гарант за националната ни сигурност”, пише ще президентът.

Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!