Румен Гечев: ГЕРБ нарушава Закона за бюджета – отчита непохарчени пари като плюс

Румен Гечев: ГЕРБ нарушава Закона за бюджета - отчита непохарчени пари като плюсПравителството на #ГЕРБ
 нарушава Закона за бюджета, не харчи парите, а ги отчита като плюс, заяви в предаването „Денят с Георги Любенов“ депутатът от ПГ на #БСПзаБългария Румен Гечев.

Според него има „непохарчени 3,5 млрд. лева в противоречие на Закона за бюджета“.

Когато си нарушил Закона за бюджета, когато си оставил армията без изтребители и бойни фрегати, когато не си помогнал на бизнеса чрез публично-частно партньорство, тези пари ги отчиташ като плюс.

Мисля, че коментарът е ясен, категоричен беше той.

Ние предлагаме само неща, които са известни и се правят в #Европа от десетилетия, заяви депутатът от левицата.

По думите му „това правителство събира в момента 37% от БВП, при положение, че този показател в Европа е 45%“.

Това прави 8 млрд. лева, които правителството изпуска от #БВП. Тези пари не отиват в #БАН, в нови технологии, в образованието, в здравеопазването.

За мен е шокиращо, че след като миналата година им направихме същите бележки за #Бюджет 2017 тези юнаци продължават да намаляват целенасочено дела на бюджета в БВП, подчерта Гечев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Правителството на #ГЕРБ нарушава Закона за бюджета

Правителството на #ГЕРБ нарушава Закона за бюджета, не харчи парите, а ги отчита като плюс, заяви в предаването "Денят с Георги Любенов" депутатът от ПГ на #БСПзаБългария Румен Гечев. Според него има "непохарчени 3,5 млрд. лева в противоречие на Закона за бюджета".Когато си нарушил Закона за бюджета, когато си оставил армията без изтребители и бойни фрегати, когато не си помогнал на бизнеса чрез публично-частно партньорство, тези пари ги отчиташ като плюс. Мисля, че коментарът е ясен, категоричен беше той.Ние предлагаме само неща, които са известни и се правят в #Европа от десетилетия, заяви депутатът от левицата. По думите му "това правителство събира в момента 37% от БВП, при положение, че този показател в Европа е 45%".Това прави 8 млрд. лева, които правителството изпуска от #БВП. Тези пари не отиват в #БАН, в нови технологии, в образованието, в здравеопазването. За мен е шокиращо, че след като миналата година им направихме същите бележки за #Бюджет 2017 тези юнаци продължават да намаляват целенасочено дела на бюджета в БВП, подчерта Гечев.Цялото участие на Румен Гечев вижте тук – https://goo.gl/EoMKyd

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 5 ноември 2017 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!