Таско Ерменков: Човешка грешка ли е, че Цачева е министър на правосъдието?

Таско Ерменков: Човешка грешка ли е, че Цачева е министър на правосъдието?
Остри критики към поведението на правителството и управляващите по повод куризоното бягство на двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев отправи депутатът от БСП Таско Ерменков.

Пред БТВ той обяви, че реакцията на властта е абсурдна и изключително неадекватна.

Той се възмути от обяснението на правосъдната министърка Цецка Цачева, която днес се оправда, че бегълците от Софийския затвор са имали оръжия, тъй като те не фигурирали с списъка за внасяне на вещи.

„Човешка грешка е, че тя самата е министър на правосъдието“, заяви народният представител от БСП.

Таско Ерменков припомни, че като главен секретар на МВР премиерът Бойко Борисов казвал за престъпниците, че „ние ги хващаме, а те ги пускат“.

Сега ситуацията е „Ние ги хващаме – те сами си тръгват“.  Добре, че е имало една чистачка, която ги е подгонила с метлата“, иронизира той.

Социалистът призова Цецка Цачева да си тръгне от правосъдното министерство, тъй като „политическата отговорност се поема чрез оставка“.

Имаме провал в системата за сигурност. Пускаме у нас без проверка пътници с полет от Париж, извършват се убийства по улиците, имаме избягали затворници.

Цецка Цачева обяснява, че внесеното оръжие в затвора, че е човешка грешка. Кое е човешка грешка – че е внесено оръжието в затвора или, че то не е в забранителния списък. А може би министърът на правосъдието е човешка грешка?!каза той.

И продължи: „Министърът на вътрешните работи казва, че имали сигнал за бягство от 2016 г. И какво направиха?! Въоръжиха престъпници!“

Таско Ерменков коментира и оттеглянето на държавата от сделката с ЧЕЗ. „Щом премиерът един ден казва едно, на следващия друго, означава, че е човек без визия, човек на конюнктурата.

Той с Владислав Горанов изглеждат като кукли на конци. Кукловодът е задкулисието. Лошо е, че имаме премиер, който не знае какво говори“, заключи той. / epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!