Тодор Стоилов: С колективни и общи усилия, вярвам в по-доброто бъдеще на всички

Тодор Стоилов: С колективни и общи усилия, вярвам в по-доброто бъдеще на всички
„С колективни и общи усилия, вярвам в по-доброто бъдеще на всички“.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на левицата Тодор Стоилов по време на среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата (БсТПП). Той бе придружен от народните представители от „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев.

Тодор Стоилов изслуша и се запозна с проблемите, които поставиха членовете на БсТПП.

От своя страна той коментира, че рекламата, която правят нашите политици за България извън страната, по-скоро е от ефекта към дефекта  – с това, че ние се рекламираме като държавата с най-нископлатената работна ръка. По думите му, никой млад човек не иска да му поставят етикета, че е нископлатен.

„Вие сте запознати и знаете, че нашата производителност е два пъти по-ниска от средната в ЕС, на база на статистическите данни. Заплатата, която получава българският работник, е от 4 до 6 пъти по-ниска от това, което получава работникът в ЕС, което показва, че  трудът на българския работник е силно подценен и обрича икономиката ни на постоянен глад за кадри.  Това са проблеми, които трябва наистина да намерят своето решение и държавата трябва да се съобрази с вашите предложения, като хора от бизнеса“, посочи още кандидатът за евродепутат.

Тодор Стоилов коментира още, че е голям проблем, че нашите  братя, сестри, деца, сънародници са социално активни някъде другаде и те захранват чуждите икономики. „Ако тези български граждани бяха в България и получаваха достойно възнаграждение за труда си, каквото е европейското, щяхме да бъдем много по-добре“, добави Стоилов и заключи: „Аз, като математик, ще кажа, че не е достатъчно да се постави само задачата – тя трябва и да се реши“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!