Корнелия Нинова: С огромно мнозинство бе прието предложението на БСП минималната работна заплата да се увеличи

Съдът вписа Корнелия Нинова за председател и новоизбраните органи на БСП
Най-накрая започваме да решаваме реалните проблеми на хората. Нека продължим в този дух

„Обикновено парламентът произвежда скандали и негативни новини, затова днес се надяваме да получи по-голяма публичност една добра новина – със 175 гласа от всички парламентарни партии бе прието предложението на „БСП за България“ за минимална работна заплата 50% от средната, което за 2023 г. е 850 лв.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

„Много сме щастливи, че социалният пакет, който предлагаме от 2 месеца, вече тръгва в зала, получава подкрепа и се обръщаме към реалните проблеми на хората, затруднени заради кризите, заради цените и заради инфлацията. Надяваме се това да мине и на второ четене“, добави тя.

Нинова изрази и надежда, че в зала също ще мине предложението на левицата за безплатни учебници за деца от 1-ви до 12-ти клас.

„Да обърнем акцента към позитивните новини и към това, че въпреки различията си по въпросите за правителство и по различни теми и коалиции в парламента, най-накрая като че ли тръгва една „коалиция за народа“, призова лидера на БСП.

Корнелия Нинова се обърна и към другите парламентарни групи: „Нека продължим в този дух. Остава малко време до Нова година – срокът, в който трябва да решим тези въпроси – да се обединим и заедно да намерим решение за много проблеми на хората.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!