«
»
FacebookGoogle+

БСП внася сигнал в прокуратурата за приватизацията на ЧЕЗ

БСП внася сигнал в прокуратурата за приватизацията на ЧЕЗ

Днес в 14 часа представители на БСП внесоха в Съдебната палата в София сигнал до Главния прокурор за проверка на приватизацията на ЧЕЗ.

Това се казва в съобщение на пресцентъра на партията.


Предвидено е изявление за медиите.

Миналата седмица, председателят на партията Корнелия Нинова показа досие от сделката и припомни, че първата приватизация на дружествата (на 67% от тях) е през 2004 г., а втората (на останалите 33%) – през 2011 г.

Съответно по време на правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Бойко Борисов.

“ГЕРБ забрави за ревизията на прехода, но ние искаме тя да започне с тази проверка”, обяви Корнелия Нинова.

БСП иска сделката за продажбата на ЧЕЗ на “Инерком България” да бъде спряна с възможностите на българското законодателство, а при нова процедура българската страна да се яви като кандидат-купувач. / Епицентър.бг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!