«
»
FacebookGoogle+

БСП е за радикална промяна на социално- икономическия модел

БСП е за радикална промяна на социално- икономическия модел
Жельо Бойчев: Моделът на управление на страната е изчерпан

„Моделът на управление на страната е изчерпан. Нужно е обединение около няколко идеи, в дългосрочен план, за развитие на страната.” Това каза пред БНР народният представител от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

Той добави, че БСП е в подготовка на алтернатива за развитие на страната и радикална промяна на социално – икономическия модел на управление на държавата, имайки предвид „Визия за България”.


„По отношение на системата на здравеопазването, ние имаме алтернатива за развитието му. Това, което ни се предлага от ГЕРБ не само не решава проблемите в сектора, напротив, потъваме още повече. И двата модела на Кирил Ананиев са грешни.

Първият, за демонополизацията на НЗОК, не решава проблема, който извежда, че нямало пари за здраве, защото демонополизирането на касата не дава допълнително средства, а ги намалява. Тогава ще се стигне до ситуация да има здравни каси за бедни и за богати.

Вторият модел, който се предлага, ще промени солидарния здравен модел и ще го направи застрахователен.

Сега предлагат още 800 милиона за здравеопазването, без да са затегнали разходването на средствата”, каза Жельо Бойчев. Според него, в момента, има бели петна на цели територии в България, където хората са затруднени, като достъп до здравеопазване, заради липса на болници. Това е и ограничение на конституционното им право.

По темата за хвалбата на премиера, че имало разкриваемост на контрабандата, Бойчев попита- къде са контрабандистите. Същевременно няма по-високи приходи от контрабандата. Според него, в момента, има тежка политическа криза.

Той коментира и протеста на майките на деца с увреждания- че е отвратителен опитът на правителството да противопоставя различни групи хора с увреждания- едни  на други.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!