Корнелия Нинова: БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината

Корнелия Нинова!
БСП започва национална кампания срещу шуробаджанащината
БСП поставя началото на национална кампания по огласяването на всякакви „шуробаджанашки значения“ в цялата страна. „Днес правим среща с всички наши кметове и съветници. Еедно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи. Започваме национална кампания“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред „Нова телевизия“.

Днес групата на БСП в парламента днес ще гласува „за“ оставката на Делян Добрев. Нинова обясни, че партията и не се бори срещу него, а срещу този модел на управление. Тя даде пример със скандала със суджуците в Добрич, с разцепването на ГЕРБ в Ботевград и др. и посочи, че моделът, при който става дума за управление и бизнесинтереси, се е разпрострял в цялата страна. „Такава администрация, каквато те си назначават по роднинска линия, на избори ходи под строй, за да се възпроизведе, пак да е на държавна хранилка“, смята Нинова. „Партията се съпротивлява да бъде свален Делян Добрев, защото се пазят“, заяви още лидерът на БСП.

Нинова отговори на обвиненията на ГЕРБ, че съпругът и работи в Лукойл спонсорирала ли е фирмата кампании на БСП и как е гласувала Нинова при гледане на проектозакони, свързани с горивата. „Когато ГЕРБ управляват, те си водят роднините в държавни фирми, на държавна хранилка, в бордове на управление. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми“, заяви Нинова. Тя каза, че при правителството на Сергей Станишев съпругът е напуснал Агенция „Митници“, където бил митнически инспектор, а при Пламен Орешарски напуснал държавната „Ел Би Булгарикум“.

В момента съпругът и работел в „Лукойл“, но не бил в управлението и заплатата му била по-малка от депутатската. Нинова обяви, че фирмата не е спонсорирала предизборни кампании на БСП. Нинова поясни, че откакто съпругът и работи в компанията в Народното събрание са гласувани девет закона, свързани с горива, акцизи и данъчни складове. „Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения“, каза Нинова, като уточни, че според закона това не е конфликт, но според нея не било морално. Нинова обясни, че е гласувала само веднъж, когато ставало дума за това да се освободи от акциз горивото за отопление на хората.
Източник: segabg.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!