БСП събира леви лидери в България през май

БСП събира леви лидери в България през май
Корнелия Нинова проведе двустранни срещи с Георгиос Папандреу, Педро Санчес и Александър Пейович

БСП събира леви лидери в България през май следващата година. Това обяви в Барселона лидерът на БСП Корнелия Нинова. На форума ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и ЕС.

В рамките на заседанието на Съвета на Социалистическия интернационал председателят на БСП Корнелия Нинова проведе двустранни срещи с Георгиос Папандреу, президент на Социалистическия интернационал, Педро Санчес,лидер на Испанската социалистическа работническа партия и Александър Андрия Пейович, министър на Европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяването на Черна гора към ЕС.

Корнелия Нинова и Педро Санчес обсъдиха състоянието на Европейския съюз, като и двамата подчертаха  необходимостта от въвеждане на силен европейски стълб на социалните права, повече социална Европа в интерес на хората. Корнелия Нинова покани Педро Санчес на среща на лидерите на социалистическите и социалдемократическите партии в Европа през май 2018 г., където ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и ЕС. Двамата лидери обсъдиха и двустранните отношения между БСП и ИСРП и поеха ангажимент за задълбочаване и развиване на междупартийните връзки.

По време на срещата с Александър Пейович, лидерът на БСП представи визията на БСП за бъдещето на Европа и Председателството на Съвета на Европейския съюз. В рамките на разговора двамата обсъдиха обстановката на Балканите и подчертаха, че ЕС може да спечели от приобщаването на Западните Балкани. Изтъкната бе и необходимостта от провеждането на инициативи, насочени към присъединяване на страните от този регион.

С президента на СИ Папандреу председателят на БСП обсъди бъдещето на Интернационала и приоритетите на БСП в международен план.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!