«
»
FacebookGoogle+

Георги Свиленски: ГЕРБ се борят с корупцията само на приказки

Георги Свиленски: ГЕРБ се борят с корупцията само на приказки
Управляващите правят опит да запушат устата на хората

„През месец май неправителствена организация подава сигнали, на които са се подписали четири човека, които сезират премиера Борисов за това, че сегашният зам.-министър Ангел Попов е взимал пари с цел уреждане на разрешителни.

Шест месеца по този сигнал няма движение, не е предаден на прокуратурата, нито на инспектората, а просто стои в нечие бюро.


Затова казваме, че не може да се бориш с корупцията само на приказки или само от студиата.“ Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по БНТ.

„Действието по този случай обаче го видяхме едва вчера от главния прокурор“, обясни Свиленски.

Той каза, че едва сега е предприел действия, защото чак сега е получил документи по случая.

„Сигналът е бил пратен в Министерския съвет, пратен е и в Министерството на транспорта, но никой не си е мръднал пръста“, коментира той.

„Не бива да се прави опит да се затвори устата на хората, на журналистите, на народните представители“, заяви Георги Свиленски по повод решението на управляващите да обявят оградата с Турция за обект от национално-стратегическо значение.

„Ние искаме да разкриваме нередности и затова сме подали сигнал в прокуратурата за изхарчени над 200 млн. лв. не по предназначение“, посочи Свиленски.

На лидера на ГЕРБ столчето му е без крака

„На лидера на ГЕРБ столчето му е без крака“, обясни Георги Свиленски.

По думите му след като Делян Добрев  обяви, че подава оставка, Бойко Борисов от морето бе заявил, че оставката на Добрев трябва да се приеме, а по-късно парламентарната му група гласува да не се приеме оставката.

Свиленски  категорично заяви, че борбата с корупцията не е приоритет на ГЕРБ.

Според него това е така, защото президентът Румен Радев е прекъснал заседанието на КСНС по темата за корупцията заради лиспа на кворум, поради неприсъствие и напускане на членове на съвета от управляващите.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

1 comment

  1. Lanny Mostella Reply

    great points altogether, you just received a new reader. What might you recommend about your post that you simply made a few days in the past? Any sure?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!