«
»
FacebookGoogle+

Граждани от софийския район „Сердика“: Корупцията убива държавата

Граждани от софийския район „Сердика“: Корупцията убива държавата
Корупцията убива държавата. Нужна е смяна на обществения модел. Трябва да се започне с възстановяването на българската държава.

Това са част от  мненията на  граждани от софийския район „Сердика“, които споделиха на среща с народните представители от „БСП за България“ Жельо Бойчев и Христо Проданов и общинския съветник Николай Николов.

„Голямата стъпка, която направи БСП, е да подложи документа „Визия за България“ на обсъждане в обществото“, каза Жельо Бойчев и обясни: „Правейки анализ, сектор по сектор, си дадохме сметка, че трябва да бъде сменен моделът на управление на държавата.


Да бъде сменен начинът на функциониране на социално-икономическата политика, защото неравенствата в България растат”. „Не може да бъде постигнат никакъв резултат без икономически растеж, заетост, доходи и справедливо разпределение на обществения ресурс“, заяви той и допълни:

„Затова искаме връщане на държавата в българската икономика. Искаме държавата да подкрепи българските предприемачи, да им гарантира достъп до финансиране, да застане зад тях при експорта. За постигането на това сме посочили редица механизми“.

Според него държавата трябва да се върне, като един добър стопанин, в управлението на държавната собственост и икономиката, защото има много резерви, които се крият в ефективното управление и стопанисване.„Провеждането на балансирана и устойчива регионална политика трябва да бъде ангажимент на българското правителство. Това е заложено в документа“, допълни Бойчев.

Христо Проданов обясни, че „Визия за България“ е идеологическа платформа, създадена на база програмата на БСП и Конституцията на България. „Основните задължения на държавата към гражданите, по Конституция, са гарантиране на здравето и образованието на хората, и тяхната сигурност. Върху това е базирана и Визията.“- обясни той.

„Образованието, за нас от БСП, е ценност и инвестиция в хората. Най-важният капитал е човешкият ресурс. Ето защо предлагаме държавата да влезе в своите функции и да създаде равни възможности за всички свои деца. Не е справедливо децата на бедните родители от изоставащите региони да са лишени от достъп до качествено образование, каквото имат децата на заможни родители в големите градове. С държавна намеса и подкрепа, трябва да преодолеем неравенството и липсата на равен старт в живота“, убеден е Проданов.

Друга тема, на която се спряха народните представители бе здравеопазването, по която бе внесен от „БСП за България“ вот на недоверие в Народното събрание. „Ние, от БСП, сме против този комерсиален модел, който предлагат ГЕРБ и налагане на търговски отношения в здравеопазването“, категоричен е Бойчев.

„Визия за България“ е проект за спасяването на нашата държава. Важни са вашите предложения, за да допълним документа“, обърна се общинският съветник Николов към участниците в срещата. „За нас тези срещи са много важни, за да можем да обсъдим проблемите в отделните райони и квартали на столицата и да изградим нашата „Визия за София“, каза Николай Николов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!