FacebookGoogle+

Десетки хиляди се стичат към Бузлуджа за традиционния събор на левицата

Десетки хиляди се стичат към Бузлуджа за традиционния събор на левицата
Днес в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата. В 10:00 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов.

В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг. От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък. По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени  наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.


Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на „БСП за България“ ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.

 

Отбелязването на традиционния събор на левицата  започна вчера 27.07.2018г. с редица мероприятия. В Културния дом „Арсенал“ в гр. Казанлък се проведе Балканска младежка кръгла маса на тема: „Мисия Оставам“. Тя бе открита от  лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея взеха участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

По-късно през деня в гр. Габрово бе представена книгата „Ален Мак самотен“ от Мерсия Макдермот.

В гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на „БСП за България и членове и симпатизанти на партията поднесоха цветя в знак на почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поведе за трети път и колоездачната обиколка за Купа „Бузлуджа 2018”. Въпреки дъжда над 100 колоездачи взеха участие в състезанието от Габрово до връх Шипка, където победителите бяха наградени от председателя на левицата. На върха бяха поднесени  венци и цветя от ръководството на партията, народни представители от ПГ на „БСП за България“, членове и симпатизанти в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!