FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: ГЕРБ не искат да се борят с корупцията

Жельо Бойчев: ГЕРБ не искат да се борят с корупцията
БСП иска реални резултати и независим от властта орган за борба с корупцията

„ГЕРБ, с техните предложения за антикорупционно законодателство, се опитват да обяснят на хората, че така както е било досега, така ще бъде и занапред.

Какво пречеше досега те да се борят с корупцията, при положение, че управляват толкова години.


Нима в обществото има усещане за справедливост и се наказва злоупотребата с власт на висшите представители на властта?”

Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев по БТВ. Той допълни, че именно заради това БСП предлага нещо различно.

„Управляващите се опитват да отчетат дейност пред Европейската комисия, предвид доклада и механизма за сътрудничество, който препоръчва такъв тип законодателство и такъв орган, който да се бори с корупцията. БСП обаче не иска да отчита дейност, а иска реални резултати.

А такива без разследване, няма как да има.

A органът трябва да има независимост от хората, които го назначават, защото той ще трябва да разследва самите тях”, подчерта Жельо Бойчев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!