«
»
FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: „Инерком“ не отговаря на нито един от критериите, които България е заложила като изисквания за инвеститорите през 2004 г.

Жельо Бойчев: „Инерком“ не отговаря на нито един от критериите, които България е заложила като изисквания за инвеститорите през 2004 г.
„От работата на Комисията по отношение на планираната продажба на дружествата на „ЧЕЗ Груп- България“ е видно, че кандидат-купувачът „Инерком България “ ЕАД не отговаря на нито един от критериите, които България е заложила като изисквания за инвеститорите през 2004 г.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и председател на Временната комисия за сделката с ЧЕЗ Жельо Бойчев от парламентарната трибуна.

Той добави, че представителите на „Инерком“ не са обяснили по какъв начин и от къде ще осигурят средствата, необходими  за закупуването на „ЧЕЗ Груп – България“. „Запитаните в хода на работата на Комисията институции отказаха да предоставят необходимата за изясняване на въпроса  информация.


Изключение прави „Първа инвестиционна банка“, която открито оповести водените от нея разговори с „Инерком България“ и заявения интерес за финансиране на  сделката в размер до 80 000 000 евро“, обясни Бойчев.

Комисията е установила още, че изявленията на членове на българското правителство могат да бъдат определени като непоследователни. „Най-ярките примери за това са заявената, но негласувана оставка на министъра енергетиката, както и рязката промяна на позициите-  от искане за пълен контрол върху сделката, до отказ от всякакво участие.

Твърдението на министър-председателя от 27.02.2018 г., че не е запознат с развитието на процесите по придобиването на ЧЕЗ не съвпада информации, давани от службите за сигурност за намеренията на ЕРП-то и разговорите, водени с потенциални купувачи“, добави Жельо Бойчев.

Той бе категоричен, че твърдението на министър-председателя и министъра на финансите, че не са водени разговори за закупуване на ЧЕЗ от страна на българската държава противоречи с това- на дружеството, че от 2013 г. досега са предлагали на всяко българско правителство да закупи активите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!