Жителите на Батак: Имаме нужда от Визията на БСП, за да се развива регионът

Жителите на Батак: Имаме нужда от Визията на БСП, за да се развива регионът
Държавата трябва да помага за развитието на туризма

„Населението на Батак намаля наполовина в последните години. Имаме нужда от вашата Визия, за да се развива регионът. Държавата трябва да помага за развитието на туризма в общини, като Батак. Поздравяваме ви, че БСП го е заложила във Визията си“.

С тези думи жителите на община Батак посрещнаха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Богдан Боцев, Дора Янкова, Николай Пенев и Михаил Христов. Те посетиха общината, за да представят проекта „Визия за България“. Местните поставиха и други важни въпроси – да се задържат младите хора в общината, да се обърне внимание на инфраструктурата, както и на обучението на кадри. Народните представители засегнаха темите за семейното подоходно облагане, необходимостта от качествено здравеопазване. Жителите на Батак реагираха остро на повишаването на цените и споделиха, че хлябът в общината се е увеличил с 40% последния месец. Депутатите от левицата припомниха идеята на БСП за диференциран ДДС на основни стоки.

В Брацигово хората посрещнаха народните представители от „БСП за България“ Валери Жаблянов, Любомир Бонев и Иван Генов с въпроси за некачественото здравеопазване и спешна помощ, липсата на работни места и млади хора в общината. Оплакаха се и от инфраструктурата и некачественото саниране. „Има голям дисбаланс между градовете и малките населени места.“- казаха те. Засегната беше темата за земеделските земи и горската реформа. Според хората законодателството и нормативната база са неадекватни.

„Визия за България“ е отворен, надпартиен документ и посочва конкретни решения по стратегически въпроси- икономика, доходи, регионално развитие, здравеопазване, образование. Проектът е алтернатива на системата“, заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Търновалийски. Той посети с. Бяга, заедно с народните представители Румен Георгиев и Денчо Бояджиев. „Въпреки, че това не е управленска програма или бюджет, твърдим, че пари за реализацията му има“, допълни той. Според него държавата трябва да бъде регулатор в най-важните сектори в икономиката.

Търновалийски посочи и други акценти от Визията – болниците да не са търговски дружества, пенсиите трябва да се преизчислят, образование без подмяна на историята и културата ни, без джендър идеология и всички български граждани да имат достъп до образование.

Жителите на с. Бяга поставиха въпроса за земеделските субсидии, защита на българските земеделски продукти, както и проблема с маслодайните рози. Те попитаха и защо се увеличава администрацията. „Напълно ви подкрепяме за идеите във „Визия за България“. Надяваме се да има промяна, защото вече не останаха хора в района – младите напускат и заминават, няма кой да работи, а бизнесът внася евтина работна ръка от чужбина“, каза още хората в с. Бяга.

Корупцията беше най-актуалната тема за жителите на Белово, както и проблемите в съдебната ни система. Пред народните представители от левицата Станислав Владимиров, Николай Цонков, Цветан Топчиев и Никола Динков хората поставиха и въпроси за регионална политика, селско стопанство, образование, отбрана, демографската криза и липсата на млади хора.

„Визията се приема много добре от хората, навсякъде в страната. Имаме много конкретни предложения, които ще прегледаме и допълним във Визията“, коментираха народните представители след края на срещата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!