«
»
FacebookGoogle+

Ирена Анастасова: Протестите продължават, защото хората са недоволни

Ирена Анастасова: Протестите продължават, защото хората са недоволни
БСП иска да бъде законов глас и да изразява исканията на протестиращите в парламента

„Протестите продължават, защото хората са недоволни. Протестните действия обединяват недоволства в различни сфери, които определят общата картина.“

Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Ирена Анастасова пред БНТ. Народният представител коментира, че БСП категорично не организира протестите, но изрази недоумение- защо партията да не може да бъде изразител на желанието на тези хора.


„Ние искаме да сме законов, парламентарен глас и  изразяваме исканията на протестиращите“- отбеляза Анастасова.

По въпроса за увеличаването на заплатите на учителите, тя коментира, че БСП одобрява нарастването на средствата, но има претенции към усвояването на определените в бюджета средства за квалификации и издаване на учебници. „Съществува порочна практика за избирането на учебници. Две големи издателства на учебници си разделят тези пари“, коментира депутатът.

„Да видим обратната страна на медала. Когато сме в зала, нашите предложения не се приемат“, заяви Анастасова, която е член на Комисията по образование и наука. Тя отбеляза, че ПГ на „БСП за България“ ще се регистрира в зала, когато се приемат законовите предложения, които касаят интересите на хората. Депутатът добави, че предложенията, които са записани във „Визия за България“, са резултат от много срещи.

Народният представител разказа, че много от хората, с които са провеждани разговори в страната, миналата година, са изпитвали страх. „Година по-късно, те не се страхуват и аз съм изключително щастлива от този факт“, заключи Анастасова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!