Калоян Паргов! Председателят на ГС на БСП СОФИЯ коментира темета с Истанбулската конвенция

Калоян Паргов! Председателят на ГС на БСП СОФИЯ коментира темета с Истанбулската конвенция

Вижте видеото на Калоян Паргов в ефира на предаването „Денят на живо“.

Ако Патриотите си мислят, че ще имат различна съдба от реформаторите, много се лъжат, заяви Калоян Паргов в ефира на предаването „Денят на живо“.
Председателят на ГС на БСП СОФИЯ коментира темета с Истанбулската конвенция – „От началото на годината това стана основен дебат, както вътре в самите партии, така и в цялото общество, намеси се и Българската православна църква, намеси се и академичната общност.
Очевидно тук има някакъв голям залог, тъй като г-н Борисов винаги, когато е усетил мнението на хората, винаги е гледал да се качи на тази вълна и досега винаги успешно.

Тук обаче изглежда е притиснат от някакви обстоятелства, които разделят Европа на европейци и на неевропийци, но Европа е единна в разнообразието си, което означава, че всяка страна членка има своите особености, които трябва да бъдат зачетени в общото европейско законодателство. България и законодателите, ако имат желание по отношение на жените и насилието над жени, могат да направят редица законодателни предложения и инициативи, ние вече имаме такива.

Може да се засили и контрола.”, продължи той и добави, че тази седмица ще предложат в Общинския съвет в София да се създаде кризисен център.
„След като излезе обяснителната записка към Истанбулската конвенция хвърли в шок цялото общество.

Няма как да приемем нещо, само защото сме членове на ПЕС, има европейски страни, които няма да приемат тази конвенция, отчитайки своите особености и народопсихология.
Не мисля, че има опасност да бъдем изключени от европейските социалисти, насажда се изкуствено напрежение“ обясни Калоян Паргов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!