«
»
FacebookGoogle+

Красимир Янков: Следващият вот на недоверие може да бъде за провала на ГЕРБ и поредното политическо ръководство на МВР

Красимир Янков: Следващият вот на недоверие може да бъде за провала на ГЕРБ и поредното политическо ръководство на МВР

Красимир Янков
На заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност в четвъртък професионалното ръководство на МВР и главният прокурор отговаряха на депутатски въпроси. Те заявиха, че не смятат, че последните убийства и зачестилите криминални случаи в страната от началото на годината са опит да бъде дискредитирано Европредседателството.
За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Красимир Янков, член на Вътрешната комисия от „БСП за България“, коментира, че както и да бъдат окачествени показните убийства от последните дни, „зад тях прозира лошата работа на органите, призвани да обезпечат сигурността на гражданите и правораздавателните органи“:

Усещането за безнаказаност от страна на посочения извършител на посочения за извършител на шесторното убийство, поне към момента на извършването на деянието, е очевидно, след като 8 години избягва изпълнение на присъда и преживява безметежно свобода. Опитът за убийство на данъчния служител и убийството на великотърновския бизнесмен нанасят друг щрих от родната действителност. Държавният служител или се е превърнал в жертва, ако се е борил с данъчни нарушения, или защото е участвал в корупционни схеми. Казвам, че атентатът е свързан с работата му, защото лично Бойко Борисов каза, че това е „изстрел срещу държавата“. Корупцията е тази която разстрои цялото ни общество, разяде го и взема поредната си жертва. Другата жертва – убийството на мастит бизнесмен – човек с разностранни интереси и широк мащаб на бизнес, е звучен шамар по управляващите. Ние сме държава, в която предприемачите, хората с възможности, попадат под друг вид регулация по отношение на техния статус, който държавата не е в състояние да предотврати… Това създава чувство за безнаказаност и дава увереност за нови престъпления в криминалните среди.


На вчерашното изслушване бяхме запознати с предприетите мерки но това са действия post factum. Вероятно криминалистите, ще открият улики, а следователите може да открият извършител, но вече се чувства достатъчно застрашено, дори само от информацията че 5 – 600 престъпника свободно се разхождат без да излежават присъдите си и има 2500 български граждани, които са безследно изчезнали. Хората се чувстват заплашени, защото напълно невинни, движейки се по тротоара, може да бъде поразени от куршум, предназначен за друг.
Според Янков, следващият вот на недоверие може да бъде за „провала на ГЕРБ и поредното политическо ръководство на МВР“, тъй като на изслушването не е станало ясно, че ведомството има капацитета да осигури спокойствието на българските граждани „като превенция и пресичане на престъпността“.
Относто обещанието на премиера Борисов да отпусне 100 милиона допълнително за МВР, политикът обърна внимание на недоверието сред синдикатите и оставането им в стачна готовност.
От друга страна, обещанието за увеличение на заплатите с 40% за догодина е гротеска! Догодина вероятността Борисов да не е премиер е много повече от 40%

Янков коментира, че в бюджета има заложени буфери за потушаване на недоволствата в различните обществени групи, което също създава предпоставки за корупция. Новият Антикорупционен закон пък е „само опит за замазване на проблема с корупцията“, защото само ръководител на бюрото, посочен от опозицията, можел да е гарант за ефективност на работата на органа.
БСП ще разчита на „съмишленици“ за вота на недоверие. Янков е убеден, че мандатът на Борисов ще бъде прекратен предсрочно, но не е сигурен дали това ще стане в НС или под обществен натиск. Увеличението на заплати в конкретни сектори е именно защото Борисов се страхува от народното недоволство, убеден е той.

Източник: bnr.bg

Източник: Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булресс! 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!