«
»
FacebookGoogle+

Кристиан Вигенин за европредседателството: В София не се e случило нещо грандиозно и необичайно

Нямаше дългосрочен политически ангажимент на срещата на върха ЕС-Западни Балкани

„В София не се e случило нещо грандиозно и необичайно.” Това заяви международният секретар на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин пред БНТ по повод европредседателството ни.

Той обясни, че по време на нашето председателство са поети ангажименти за инвестиции в региона и предстои да се види доколко това ще се случи.


По думите му не е имало и дългосрочен политически ангажимент на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. „Свързаността с останалите страни е много важна. Виждаме обаче политическите пречки.

Много трудно е да се говори за бъдещо разширяване на ЕС. Страните членки също има какво да направят, докато дойде време за самото присъединяване”, обясни Вигенин.

Според него преди политическата интеграция да се реализира, важен е подходът на свързване на региона, защото страните могат да се превърнат де факто в част от ЕС и след това политическата крачка ще бъде бърза.

По повод името на Македония, Вигенин попита дали Борисов е бил наясно за постигнатия компромис, дали го е подкрепил, ако го е направил, то с какви аргументи, а ако не – в София се водят договорки и излиза едно потенциално име, което най-малкото е спорно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!