«
»
FacebookGoogle+

Посещението на Румен Радев в Русия бе изключително важно

Посещението на Румен Радев в Русия бе изключително важно
Да отстояваме българските интереси

„Посещението на президента Румен Радев в Русия бе изключително важно. От срещите, на които присъствах- и с президента на Русия, и с нейния министър-председател, останах с впечатлението, че те преминаха в много сърдечен дух.”  Това заяви председателят на икономическата комисия в парламента и народен представител от „БСП за България” Петър Кънев пред БНР.

По думите му състоялият се там работен обяд е протекъл също много интересно. „От руска страна бяха четирима министри. Президентът Путин им даваше думата на всеки от тах, за да резюмират какво е отношението между страните ни в областта на културата, транспорта, икономиката. Коментираше се темата за лицензионните режими, туризма, изграждането на АЕЦ „Белене”, обясни Петър Кънев.


По време на срещите е било заявено от руска страна, че нашият отказ от Южен поток им е струвал 800 млн. долара. „България трябва да намери своето място в чисто икономически план. Сега е моментът да поставим нашите условия по-категорично”, обясни Кънев.

Той смята, че по-скоро се мисли в посока-  отклоняване на част от капацитета на втората турска тръба към България. Според него се вижда и че от Западна Европа вече има желание за водене на преговори с Русия.

„Даваме си сметка, че страната ни може да бъде заобиколена и от газови, и от транспортни коридори и сега точно е моментът да действаме. Трябва да видим къде са българските интереси и да ги отстояваме”, каза също Кънев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!