«
»
FacebookGoogle+

Румен Радев и Владимир Путин размениха поздравителни телеграми+СНИМКИ

Румен Радев и Владимир Путин размениха поздравителни телеграми+СНИМКИ


Румен Радев и Владимир Путин размениха поздравителни телеграми+СНИМКИ
По случай 25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между България и Русия
Радев и Путин размениха поздравителни телеграми

Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи.
Това пише в поздравителен адрес до президента на Руската Федерация Владимир Путин държавният глава Румен Радев.

Двамата президенти размениха поздравителни адреси по повод навършването на двадесет и пет години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация. „Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на Договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света“, пише още президентът Румен Радев до руския си колега. Българският държавен глава потвърждава поканата към президента Владимир Путин да посети страната ни през 2018 г. във връзка с отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

В писмото си до Румен Радев Владимир Путин оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между България и Русия, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери. “Руско-българските отношения имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, постигнати през изминалия четвърт век, в отношенията между нашите страни се запазва значим незадействан потенциал”, пише още руският президент.

В руското външно министерство днес от 16.00 ч се състоя церемония по откриване на изложба по повод подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между Русия и България, (подписан от Президентите на Русия Б. Н.Елцин и Желю Желев в София на 4 август 1992 г.). В събитието взеха участие Заместник-министърът на външните работи на Руската Федерация А. Ю. Мешков и Посланик на Република България в Руската Федерация Бойко Коцев.

Борис Анзов-Булпресс

От Москва, Русия за „Медия Мост” и „Булпресс” предаде Борис Анзов

Текст и обработка – информационна агенция Булпресс !

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *