«
»
FacebookGoogle+

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България!

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България!
В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор – заплаха ли е Русия за България?

Днес министър- председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност.

Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955г. Но на среща с г-н Путин през 2017г., г-жа Меркел заявява:

„Русия е важен наш партньор“. Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 г. с г-н Путин, г-н Макрон казва: „Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия.

Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено“. Унгария е член на НАТО от 1999г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: „Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария“. Гърция е член на НАТО от 1952г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: „Гърция и Русия имат голямо бъдеще.

Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия.“ Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов?

Общото – всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното – това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България, допълни Корнелия Нинова. / bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *