Терактите – Филм за Героят на Русия Вячеслав Бочаров + ВИДЕО

Терактите - Филм за Героият на Русия Вячеслав Бочаров

Терактите – Филм за Героият на Русия Вячеслав Бочаров

Филм за героят на Русия Вячеслав Бочаров Филм на Борис Анзов за героят на Русия: Бочаров Вячеслав Алексеевич, „БЕСЛАН“ 2016г.Борис Анзов и ж
Филма разказва за подвига на руския полковник Бочаров Вячеслав Алексеевич, който по време на специална операция за освобождаване на заложници в училище №1, в град Беслан, Русия през 2004 г., е тежко, почти смъртно ранен в главата.

Стефан Пройнов и Героят на Русия Бочаров

С този филм искаме да донесем до българският зрител една история за онзи вид хора, които се жертват, за да спасят чужд живот и служат вярно на Родина си! С него се надяваме да предадем идеята на патриотизма до младото българско поколение!
За мъжество и героизъм Бочаров Вячеслав Алексеевич е награден с най-високото отличие в РФ звание „Герой на Руската Федерация“.
Бочаров Вячеслав Алексеевич е ветеран от Афганистан, участвал е и в двете чеченски войни.

Терактите - Филм за Героият на Русия Вячеслав Бочаров

Като офицер от специалното руско звено „Вимпел“ Вячеслав Алексеевич Бочаров на 3 септември 2004 г. влиза пръв, в училищната сграда пълна с терористи, където го посрещат куршумите на терористите. Куршум тежко го ранява в лицето.Терактите - Филм за Героият на Русия Вячеслав Бочаров

Два месеца не е могъл да говори изобщо, защото е нямал с какво да говори. Фрагменти от лицевата част липсвали.
Горната кухина на челюстта е изтръгната от куршума, очите също били засегнати от тежката травма.Терактите - Филм за Героият на Русия Вячеслав Бочаров

Дефектите били огромни, куршумът му отнесъл почти цялото лице.

Лекарите не вярвали, че ще оцелее, дори на едно от руските гробища вече му приготвили място.
В разговор с кореспондентът ни в Москва Борис Анзов с героят на Русия Бочаров Вячеслав Алексеевич припомня събитията в Беслан през далечната 2004 г. и сравнява опитът на Руската Федерация в борбата с международния тероризъм в северен Кавказ.
Бочаров Вячеслав Алексеевич отбеляза скромно, че Русия се е сблъсквала много по-рано с международния тероризъм от европейското общество. Бочаров разказа за зараждането и появата на „Ислямска Държава“.

Съпоставя с това, което той е преживял. Героят на Русия Бочаров Вячеслав Алексеевич бе категоричен:

„Можеш да служи за пари. Можеш да се биеш за пари. Но да умираш за пари – не, не може. Злото трябва да бъде наказано, както и нуждаещите се от защита, трябва да я получат!”

В момента Бочаров Вячеслав Алексеевич е първият заместник-секретар на Обществената палата на Русия. Във филмът са използвани материали и снимки от личния архив на Бочаров Вячеслав Алексеевич.
Изразяваме благодарност на председателят на кримските българи в Русия, член на Обществената Палата в РФ, Иван Абажер за съдействие и организация на срещата. Автор:
„Медия Мост България “и Борис Анзов от Москва, Русия

Терактите – Филм за героят на Русия Вячеслав Бочаров

Източник: четвърта-власт.онлайн
Снимки Архив: Борис Анзов !
По статията за bulpress.info Работи: Стефан Пройнов

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!