АДФИ и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик

АДФИ и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик
В борбата на БСП срещу паралелната държава няма „наши и ваши”

„Паралелната държава, задкулисието и управлението на далаверата е обхванало не само централното равнище в държавата, а и областните и местните власти.

Това се отнася и за Пазарджик. Категорично се противопоставяме на практиката, при която се правят обществени поръчки с по един участник, като по този начин няма конкуренция и се гарантира спечелването им от една фирма”, каза лидерът на БСП.

Тя добави, че левицата се противопоставя на практиката- конкурсите да се правят на занижени цени, защото по този начин се ощетяват и общинските интереси, и тези на хората.

„Това се отнася и за отдаването на паркинги, и за санирането, и за горите; промяната в предназначението на общински имоти, с цел на занижени цени да се дадат на едно лице, после да се препродадат. Пазарджик е ярък местен пример на задкулисие и паралелна държава.

Искаме Агенция държавна и финансова инспекция и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик – отговарят ли на изискванията на законите, има ли прозрачност, конкуренция, как са вземани решения, нарушения при обществените поръчки и концесиите. Да се произнесат двете институции”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея в  борбата на БСП срещу паралелната държава  няма „наши и ваши”. Борбата е на всички равнища и срещу всеки, който по някакъв начин с действие, или бездействие помага на тази паралелна държава.

Това се отнася и за нашите общински съветници в Пазарджик, които са подкрепили решения, които не приемаме. Като други проблеми на областта, които будят безпокойство,

Нинова посочи обезлюдяването и отиването на много млади хора в чужбина, както и използването на държавните служби от управляващите за назначения, като критерият за това не са качествата на хората, а партийното им членство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!