Александър Симов: Първанов и Калфин извиват ръцете на БСП

Александър Симов: Първанов и Калфин извиват ръцете на БСП

Александър Симов: Кандидатурите на АБВ за президент и вицепрезидент – Георги Първанов и Ивайло Калфин – не са нищо друго освен опит за извиване на ръцете на БСП.

Първанов и Калфин си търсят алиби за провала на преговорите. С прибързаното си действие АБВ показва, че искат разговор за личности. Само за две личности. Целта им е била не коалиция, а поредната анимационна комедия.

Това коментира във Фейсбук Александър Симов от БСП по повод решението на АБВ да издигне председателя на партията и неговия заместник за кандидати за президент и вицепрезидент преди края на преговорите в левицата и при все че Калфин няколко пъти публично заяви, че няма да се кандидатира, както и че няма да подкрепи партиен кандидат.

Ето целият коментар на Александър Симов във Фейсбук:

Георги Първанов и Ивайло Калфин се държат като политически миньони. Говорят на своя си неразбираем език, забъркват анимационни интриги и бедствия, а последствията от всичко напомнят на катастрофа. От вчера имаме пресен сюжет. Калфин и Първанов официално бяха обявени като кандидати за президент от АБВ, но те щели да се откажат, ако се открие друга „равно приближена, но силно избираема кандидатура“. Пак влизаме в любимите игрички!

Довчера Калфин обикаляше студията и твърдеше, че няма да подкрепи партиен кандидат, Първанов пазеше мистериозно мълчание, но ето че за пореден път бившият президент и бившият кандидат за президент прецакват сами себе си с невъзможността да запазят търпение. Пускането им на борсата не е нищо друго освен опит за извиване на ръцете на БСП, нетърпелив анимационен жест, който е предназначен за малкото останали заблудени души, които вярват, че АБВ съществува върху някакви принципи.

Първанов и Калфин си търсят алиби за провала на преговорите, който до голяма степен бе предопределен от тяхното многозначително миньонско поведение. В крайна сметка преговорите не се състоят само от политически маневри и хитрости, на масата най-важни би трябвало да са общите идеи, качествената програма, споделената визия. С прибързаното си действие, АБВ показва, че за тях това е второстепенно. Те искат разговор за личности. Само за две личности де. И слагат на масата като аргумент най-неизбираемите, най-скандалните, най-анимационните. Широката лява коалиция е красива идея, но шантажирането няма как да е средство за нейното осъществяване. При това, АБВ дори не изчакаха края на процеса по номинации в БСП. Което означава, че от самото начало те са решили да заложат на миньоните. Целта е била не коалиция, а поредната анимационна комедия.

Толкова по въпроса.
Източник: bulgarski.pogled.info/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!