Атанас Зафиров за корпорация ГЕРБ + ВИДЕО

Атанас Зафиров за корпорация ГЕРБ + ВИДЕО


За трансформацията на политиците и тяхното изграждане и надграждане !
Атанас Зафиров пред радио RadioVox!

„ГЕРБ е една корпорация, на върха на която стои един човек, който взема всички решения. А БСП е абсолютно различна партия от тях.“ Така коментира в предаването „Твоят глас“ по RadioVox слуховете за евентуална коалиция между БСП и ГЕРБ.

По повод новосъздадените десни политически формации депутатът от БСП в последните два парламента заяви: „Дясното продължава да се рои. Не му се радвам особено, защото за да има силно ляво, трябва да има и силно дясно.“ И добави, че не вижда на хоризонта нищо стойностно като политическо формирование. Той подчерта и, че ПП ГЕРБ е обсебила всичко.

Относно партията „Воля“ на Марешки и последните социологически проучвания за политическите нагласи при предстоящото гласуване на предсрочните парламентарни избори Зафиров коментира, че въпреки добрите си резултати на президентските избори Марешки всъщност е събрал част от протестния вот срещу ГЕРБ и Бойко Борисов.
Зафиров изтъкна, че за да е успешна една партия, тя трябва да има ресурс, идейна спойка и идеология.
Все пак, Марешки сигурно ще има добър резултат, но първо трябва да реши проблемите си с прокуратурата, смята той.

На въпрос на водещия дали прокуратурата не се използва като маша за отстраняване на определени хора, политикът отговори:
„Не мога да коментирам действията й, защото съм привърженик на по-крути мерки. Смятам, че съдебната система и прокуратурата загубиха много време. Факт е, че прокуратурата напоследък е много активна.“ И подчерта, че всеки е невинен до доказване на противното. Според него обществото ни страда основно от дефицит на справедливост и който я даде на хората, ще спечели много.

Дали една обединена социалдемокрация би била успешна на предстоящите избори, попита водещият. Социалистът отвърна, че тя е парцелирана и разпокъсана. „Изключвам БСП, която стои по-вляво.
Разбира се, в БСП има много различни идейни течения. А социалдемокрацията има бъдеще не само в България, но и в целия свят.
“ По думите му някои дейци на социалдемокрацията обаче са оставили негативен отпечатък върху нея, наливайки вода в мелницата на по-левите партии.
„Тя трябва да се обедини и да излъчва единни послания“, категоричен бе Зафиров, като изрази съжаление, че това обединение е изключително трудно и малко вероятно.

За мястото на ДОСТ и ДПС в политическия живот червеният депутат сподели, че ДПС разчита на една много чувствителна част на обществото – етническите турци, и заяви, че крайните квалификации по темата са недопустими.
„Те получиха на президентските избори лош резултат“, смята той. И каза, че симпатизира на електората на ДПС:
„Това са бедни, трудови хора, които обаче са вкарани в някакъв коловоз и години наред гласуват за една и съща политическа сила“. „Докато ДОСТ са откровено протурска партия с опасни послания“, акцентира Атанас Зафиров. „Иска ми се да вярвам, че ДПС ще овладее ситуацията“. И напомни, че ДПС е един от основните фактори за запазване на етническия мир у нас във време, когато нямаше НАТО И ЕС, и които биха били гаранти за него.

Дали след предстоящите предсрочни избори ще има още извънредни такива, попита водещият. „Това е въпрос за милион долара!“, пошегува се политикът и вече сериозно отвърна: „Не мога да правя прогнози, не може да се предскаже и бъдещата конфигурация в парламента, но съм сигурен в едно – БСП ще спечели тези избори! И се надявам партията да прояви достатъчно мъдрост, воля и характер, за да състави национално отговорно и патриотично управление, което да извади държавата от този глух коловоз!“

По отношение на т.нар. единен избирателен район Зафиров разясни, че в този случай се рискува някои избирателни райони да останат без народни представители и в парламента да бъдат избрани само национално популярни политици, което намалява шансовете на кандидатите от регионите. „Може би трябва да се премахне прага за мажоритарност“, допусна той. „Тогава партиите ще се постараят в техните листи да има само стойностни хора.“

Българите в чужбина и тяхното гласуване също бе тема на обсъждане в предаването. „Държавата е в дълг към тези хора, те не са избрали да живеят в чужбина от добър живот у нас. Но не е редно те да определят политическото бъдеще на страната и на политиците, защото огромна част от тях не живеят в България от много години, макар да се водят на адрес у нас. Може би е добре те да бъдат обособени в отделен избирателен район и политиците, които искат, да отидат там и на място да агитират за себе си“, смята той.

За електронното гласуване Атанас Зафиров бе категоричен, че формите ни на демократичен контрол в България – за разлика от държавите с развити демокрации като Австрия, например, не са достатъчно добри. Според него електронното гласуване дава възможност за манипулации с гласовете на избирателите.

Атанас Зафиров направи силен обзор на случващото се в българската политика !
Коментара на Булпресс инфо е, че ГЕРБ се държат като мафиотска корпорация, в която водещото е пари и пак пари !
И ако хората си мислят, че става дума за политики и държавничество то те са силно излъгани от медиите и светлината, в която се показва субектът Бойко Борисов !
На практика безпринципните взаимовръзки на Борисов и с ДПС, и с ДОСТ, и със всички ромски барони показват, че тук има една цел – да се яхне властта и да се осребри на всяка цена престоят им в нея !
Всички маркетингови трикове с който си служат от ГЕРБ и с властовият ресурс с който те разполагат показва само едно че те ограбват държавата хората и бъдещето ни !

Атанас Зафиров в предаването

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!