Борбата, която социалистите в ЕП водят в момента, е стажът, който младите хора правят, да бъде платен

Борбата, която социалистите в ЕП водят в момента, е стажът, който младите хора правят, да бъде платен

Финансово-икономическата криза в Европа, буквално “ограби” младите хора. За съжаление днес, вече можем да говорим за изгубено поколение

“Финансово-икономическата криза в Европа, буквално “ограби” младите хора. За съжаление днес, вече можем да говорим за изгубено поколение”. Това заяви Илияна Йотова, ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, която днес откри лятно училище по бизнес предприемачество в Техническия университет – София. По думите й една от най-успешните стратегии, която е предложена и се реализира, за справяне с младежката безработица е “Младежката гаранция” за заетост, която социалистите са отвоювали.

В периода от 11 до 15 юли студенти от различни катедри в университета ще имат възможност да добият допълнителна квалификация и практически умения от специалисти в сферата, между които и международно признати представители от Световната банка. Акцент в работата на училището през тази седмица ще бъде върху разработването на проекти, финансирани със средства от ЕС.

Тези теоритични и практически умения ще помогнат на студентите в бъдеще, да финансират собствено бизнес начинание. „Практиката за организиране на летни училища вече стана традиция между нас, българските социалисти и ТУ София. Считам за особено необходимо да ви се дават такива възможности, защото финансовата криза от 2007-2008 г. засегна най-уязвимите групи, сред които попадате и вие, младежите”, сподели евродепутатът.

След като разказа накратко за системната работа на социалистите в ЕП в направлението защита на правата и труда на младите хора, Йотова обяви, че битката, която водят в момента, е за стажантските програми. „Мерките, които предлагат социалистите, са на първо място стажът да бъде платен и младите хора да бъдат осигурявани, а на второ – работодателите, които бягат от това свое задължение, да носят наказателна отговорност”, обясни евродепутатът.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!