Братушките наплашиха и Алианса?

Братушките наплашиха и Алианса?

Заместник-генералният секретар на НАТО Александър Вършбоу заяви, че Алиансът се стреми да избягва конфронтация с Русия и смята, че тя може да бъде източник на глобална стабилност, предаде агенция „Фокус“, позовавайки се на ТАСС

„НАТО иска да избягва конфронтация с Русия. Ние не искаме нова студена война“, увери той. „Русия, както и преди, може да бъде конструктивен източник на стабилност в света.

Ние видяхме това по време на разглеждането на редица инициативи, като ядрената сделка с Иран и споразумението за унищожаването на сирийското химическо оръжие“, продължи той и подчерта, че НАТО продължават да разглеждат „пълната интеграция на Русия в международната общност като принципно важно условие“ за сигурността си.

Същевременно Вършбоу определи днешна Русия като „ревизионистка“ и „реваншистка“ и изрази пълно несъгласие с политиката ѝ по отношение на нейните съседи като Украйна, Грузия и Молдова, както и с нейните действия в Сирия.

Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!