„БСП за България“: Сигурност на границите и във всеки дом, социална политика

„БСП за България“: Сигурност на границите и във всеки дом, социална политика
Ваня Колева: Необходима е държавна грижа за българската икономика и производство

Лична сигурност и опазване на имуществото, ново преизчисляване на пенсиите и политика в полза на младите хора бяха акценти в разговорите на жители на Твърдица с кандидатите за народни представители в Сливен от листата на „БСП за България“ Таско Ерменков и Ваня Колева.

Ерменков заяви, че приоритетна задача за страната трябва да е формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира спазването на личните права и собствеността на гражданите.

„Нужно е стабилизиране на системата за сигурност и нова концепция за работа в сектора“, посочи водачът на БСП в Сливен и поясни, че това включва нова „полицейска карта“, при която в районите на селата се създават нови постове, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника.

Той обясни, че постоянният пост ще отговаря за не повече от три села, като осигурява патрулна дейност и незабавна реакция при кражби и всички други престъпни посегателства. „В програмата е залегнало и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии“, обясни той.

Ваня Колева: Необходима е държавна грижа за българската икономика и производство

„Необходима е държавна грижа за българската икономика и производство, за българското земеделие, образование, което гарантира грамотност, работа в България и създава кадри за икономиката“, обяви кандидатът за народен представител Ваня Колева.

„Ние сме наясно, че тази дългосрочна цел може да бъде постигната само при формиране на социална държава. И ако се дава път на предприемчивите и образованите, с цел преодоляване на задълбочаващите се регионални различия. Нужни са нови финансови инструменти, които ще осигурят на младите хора дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, чрез публично-частни партньорства и местна инициатива“, каза тя.

По думите й трябва да се подкрепи и подпомагането на производството на местно ниво чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ и чрез програми, насърчаващи купуването на продукти, произведени в България.

Кандидатите на БСП се срещнаха и с жители на село Струпец. Там бяха водачът на листата Таско Ерменков, Деян Дечев и ген. Кольо Милев.

Деян Дечев: Наша основна задача е развитието на местното самоуправление

„Наша основна задача е развитието на местното самоуправление. Ще провеждаме цялостна политика на балансирано развитие на всички региони на страната, на преодоляване на дълбоките регионални различия и високо ниво на заетост в общините“, заяви Деян Дечев.

Ген. Милев посочи за важно ускорено приемане на целенасочената инвестиционна програма за интегрирано развитие на изоставащите райони в райони България, активни мерки за подпомагане на сдруженията и кооперациите, като база за развитие на средните и дребните производители; увеличаване на капацитета за износ на земеделска и преработена селскостопанска продукция; активно държавно регулиране на базата на обща селскостопанска политика.

„Наименованието „българско“ може да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, чиято основна суровина е с произход от България. В асортимента на търговските вериги с годишен оборот над 2 млн. лв. задължително да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти, за това настояват социалистите“, коментира Кольо Милев.

Познавайки и като кмет на общината възможностите на региона, той напомни за необходимостта от приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!