БСП започна конгрес в ретро стил

БСП започна конгрес в ретро стил

49-ият конгрес на БСП започна работа с 20 минути закъснение, но в присъствието на генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла

 

Докато делегатите заемаха местата си на три огромни видеостени, разположени в центъра и от двете страни на сцената вървяха архивни кадри, свързани с историята на БСП, която тази година чества 125-годишнина.

 

Тъй като историческият събор на Бузлуджа по обясними причини не е заснет, „мястото” му заеха кадри от филм. Следваха черно-бели снимки от историческите борби на БКП, антифашистката съпротива, социалистическия период, до приемането на новата конституция от Великото народно събрание през 1990 г.

 

Докато кадрите се редяха, тържествен глас направи извода „един провален преход, основната отговорност за който е на българската десница”. И посочи изхода – „спасението е в лявата социална политика”.

 

За пръв път ръководството на конгрес е осветено в червена приглушена светлина и на практика няма делови президиум.

 

В началото на форума се бяха регистрирали 720 от избраните 782 делегати. Според дневния ред изборът на нови ръководни органи на партията ще започне в 18 ч. От номинираните 32 кандидати за председател, осем вече са се оттеглили.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!