БСП стартира допитването за президент

БСП стартира допитването за президент

Област Пазарджик е първата в страната, в която бе сформиран нов Областен съвет на БСП и избран областен председател. На поста единодушно бе преизбран Йордан Младенов.

Пазарджишки регион е и първият, в който стартира кампанията за вътрешнопартийното допитване на партията за участие в президентските избори. Членовете на БСП ще изразят своето мнение, по какъв начин партията да участва в изборите и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането на общи кандидати.

„Вашето решение е изключително отговорно за това коя ще е печелившата формула за БСП”, каза евродепутат Илияна Йотова в Ракитово, откъдето стартираха срещите в областта, на която е отговорник като член на Изпълнителното бюро на БСП. “Всеки ще има възможност да покаже какво мисли и по съвест да попълни допитването, защото важните решения трябва да се взимат от цялата партия”, посочи тя.

Искахме промяна в партията, а сега очакваме програма с конкретни мерки, защото проблемите са много, коментираха хората от Ракитово. Те повдигнаха въпроси за безработицата и обезлюдяването в малките населени места, за икономическия ръст, за пенсионната реформа, за осезаема актуализация на пенсиите, която да не е в рамките на три лева. “Няма пари за болници, няма пари за образование, няма пари за пенсии, а има пари за оръжия”, изразиха недоволството си хората.

“Президентските избори са път към предсрочните избори”, коментира Илияна Йотова и в Пещера, където също се проведе среща. “Има друг начин да се управлява държавата и хората да получават каквото им се полага”. В Пещера хората повдигнаха темата за коалиционната политика. “Много ясни и категорични трябва да сме в ангажиментите, които поемаме, особено по отношение на коалиционната политика, трябва да покажем, че сме си направили правилните изводи”, посочи евродепутатът. Интерес към допитването на БСП имаше и в Брацигово, където Илияна Йотова и областният председател на БСП Йордан Младенов се срещнаха с жители на общината. Там хората споделиха притеснението си, че губим ресурса на държавата – младите.

По време на срещите областният председател на БСП Йордан Младенов, който е и член на НС на БСП, запозна присъстващите със законопроектите, които партията подготвя – за управление на публичните предприятия и за създаване на държавно предприятие за обработка, производство и развитие на селскостопанската продукция.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!