Българин е арестуван за блъснатото момиче в метрото в Берлин (Видео)

Българин е арестуван за блъснатото момиче в метрото в Берлин (Видео)
Арестуваният във връзка с блъснатото момиче по стълбите на берлинското метро е българин. Става дума за мъжа, който на видеото безучастно наблюдава как приятелят му рита в гръб 26-годишна жена, тя пада по лице през осем стълби и чупи ръка. Българинът повдига бутилка бира от стъпалата и отминава нататък, без да помогне, пише „24 часа“.

Той е бил идентифициран и задържан след показания на граждани, съобщиха от полицията. Не живее в Берлин, не е ясно къде е адресната му регистрация. Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

В интерес на следствието е да не даваме гласност на това, което задържаният е разказал пред полицията, казват оттам. Не е ясно и дали той се познава с извършителя отдавна.

Записът, който показва как млад брадат мъж с бутилка бира в ръка абсолютно безпричинно нанася шут в гърба на момиче, слизащо по стъпалата на метростанция в Берлин, предизвика вълна на възмущение в Германия.

Първоначално в Германия имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Момичето е германка.

Руски медии съобщиха за случая пък, наричайки нападателите бежанци, но и това се оказа невярно. Случаят е от 27 октомври и е бил записан от охранителна камера. Момичето е получило амбулаторна помощ в болницата и след това е сигнализирала полицията.

Гласност атаката получи, едва след като вестник „Билд“ публикува на своя сайт видеозаписа. Полицията помоли свидетели на престъплението да дадат показания и публикува снимките и на четиримата мъже, участвали в него. Българинът е първият задържан.

Срещу него засега не може да се повдигне обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал пряко в нападението, заяви говоителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер.

„Липсва доказуемо намерение за извършване на престъпление“, обясни той. Според Щелтнер обаче и извършителят на нападението ще бъде заловен съвсем скоро.

Частни лица са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена.

Източник: epicenter.bg

Бруталното нападение над млада германка в берлинското метро

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!