Валери Жаблянов: БСП има и опитни, и млади политици, готови да отстояват интересите на България

Валери Жаблянов: БСП има и опитни, и млади политици, готови да отстояват интересите на България
„През изминалите 12 години ЕС беше управляван основно от десницата.

10 години в България също управлява десницата и това е причината за негативните резултати на страната ни, за разлика от присъединилите с нас държави“. Това каза кандидатът за  за евродепутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов на срещи  със запасни офицери и сержанти в  Разград и жители на градовете Лозница и Търговище.

Жаблянов добави, че десницата е заложила на финансови ограничения и като резултат- различията между държавите членки са се задълбочили. „В ЕС расте броят на социалните протести, а крайната десница приема закони във вреда на други държави от съюза. Ние социалистите отричаме това разбиране и предлагаме солидарност между гражданите и държавите“, заяви кандидатът за евродепутат.

Той коментира, че за малка държава като България тази солидарност се изразява в запазване на европейското финансиране и приемането ни най-после в Шенген. „Политическата ни цел на тези избори е мнозинство в ЕП, за да постигнем водещо място в Европейската комисия“, каза още Валери Жаблянов.

Валери Жаблянов подчерта, че Европейският парламент не е място, където държавите се представят поотделно, а място, на което се отстояват общи политически интереси и решения.

Той коментира, че отивайки там, българските социалисти трябва да намерят своето място в общата платформа на ПЕС, която по думите му трябва да се бори за мнозинство в ЕП. Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ изрази увереност в победата на левицата на предстоящите  избори за ЕП и подчерта, че  вече е  време за промяна. „БСП има и опитни, и млади политици, хора, които  са готови с ентусиазъм, с жар да отстояват интересите на България, идеите за социална Европа и своите социалистически идеи“, категоричен бе Валери Жаблянов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!