Вероника Делибалтова: Младежкото обединение ще става все по-значим фактор в БСП, но и извън нея

Вероника Делибалтова: Младежкото обединение ще става все по-значим фактор в БСП, но и извън нея

БСП остана последната партия, която реално представлява интересите на хората

„Младежкото обединение ще става още по-значим фактор не само в БСП, а и извън нея, защото БСП остана последната партия, която реално представлява интересите на хората”. Това заяви председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова по време на Третата отчетно-изборна конференция на обединението. Тя подчерта, че младите хора, със свите способности и устрем, са тези, които трябва да мислят, да се съмняват и да не се съгласяват с всичко, защото „това е формулата за прогрес и пътят, който би гарантирал успех за всеки от нас и за организацията ни”.

Без план за бъдещето сме обречени да останем в миналото

„Без план за бъдещето сме обречени да останем в миналото”, заяви Делибалтова и подчерта, че в това е ключът към осъзната стратегия на редица държави, а на нас – все някой или нещо ни пречи и когато говорим за държавата, все се намира някой който да обясни, че е лош стопанин. „Същите тези хора не могат да обяснят защо с държавни средства се плащат услуги в частния сектор, защо се приемат законопроекти, в които все дълговете ще могат да се погасяват за сметка на държавния бюджет. Защо в условията на пазарна икономика, държавата е заклеймена като лош стопанин, но е длъжна да плаща сметката всеки път. Държавният бюджет разчита главно на косвеното облагане – или с други думи, на нашия джоб. Но той става все по-празен. И ние, поколението на бъдещето – ще платим сметката”, заяви председателят на МО в БСП. Тя подчерта, че младите български социалисти са започнали кампанията за налагане на Младежката гаранция като стъпка за решаване на проблемите с младежката безработица, когато в България тя бе стигнала почти до 29%. По думите на Делибалтова младите социалисти са предлагали комплексни мерки за решаването на редица проблеми в образованието, които сегашното правителство упорито задълбочава, както и за демографската катастрофа, пред която сме изправени. „Недопустимо е в 21 век хора да умират от студ и глад, да се разпределят милиарди по проекти, защото за бедността няма как да се правят обществени поръчки. Кой носи отговорността?”, каза още тя.

На предстоящия конгрес БСП е длъжна да предложи изход от целия хаос, в който се намира България

„На предстоящия конгрес БСП е длъжна да предложи изход от целия хаос, в който се намираме, ясно да очертаем нашите конкретни идеи и да започнем да търсим съмишленици, не да се договаряме с парламентарните групи, а да търсим съмишлениците в пряк контакт с хората – срещи, дискусии, различни форуми. България има нужда от нашата стабилност и градивност като политическа сила”, категорична бе Вероника Делибалтова.

Тя припомни, че през последните две години МО в БСП е претърпяло своето развитие – взело е участие е подготовката за изборите за Европейски парламент през 2014 г., организирало е национална среща „Каква Европа искат младите“, заедно с младите кандидати в листата, има избран един евродепутат – Момчил Неков, приета е кампанията „Пазители на розата“, която да даде възможност на новоизбраните тогава младежки председатели да популяризират реализираните в сферата на социалните и младежки политики мерки в кабинета „Орешарски“ и да станат по-разпознаваеми по места. По думите й, благодарение на ПЕС и БСП, е била организирана национална младежка среща с над 200 млади кандидати за общински съветници и кметове, където отново е обсъдена кампания в горещата фаза на избори – „Здравей съседе“. „На местните избори през 2015 г. имаме избрани над 110 млади общински съветници в страната. Можем да се гордеем и с избран кмет на община, както и председател на общински съвет – и двамата в Пловдив област”, каза още тя. Делибалтова добави, че изключителен успех за Младежкото обединение в БСП е изборът на Спас Керимов за вицепрезидент на Младите европейски социалисти.

„В този мандат за нас каузи бяха спасяването на Държавната железница и противопоставянето срещу приватизацията на БДЖ „Товарни превози“, насърчаването на читалищната дейност в страната, както и свалянето на санкциите срещу Русия, които донесоха огромни загуби за българската икономика. Една от най-важните ни задачи бе политическата подготовката на младите социалисти, започнала почти година преди местните избори”, обясни още тя. Делибалтова подчерта, че в сферата на образованието, здравеопазването и младежките политики, МО в БСП е успяло да популяризира редица предложения, разработени и отстоявани в настоящия и предишни свои мандати.

Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!