Георги Свиленски към Цветанов: Вие ли сте министър-председател или Борисов?

Георги Свиленски към Цветанов: Вие ли сте министър-председател или Борисов?

„Г-н Цветанов, Вие ли сте министър- председател  на България?

Вие ли назначавате зам.-министрите, защото вие на практика го напарвахте от парламетарната трибуна с Николай Нанков, казахте и кои кметове ще приема в кабинета си“. С тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски към председателя на ПГ на ГЕРБ.

„Аз мисля, че министър-председателят е друг и се казва Бойко Борисов и Вие все още не сте заели този пост. Недейте да кадрувате в кабинета на г-н Борисов“, призова социалистът.

Георги Свиленски припомни, че преди няколко месеца, парламентът е гласувал оставката на депутата Делян Добрев.

„Вие не го освободихте с мотив за експертните му качества. Нанков по-слаб експерт ли е от Добрев, че искате сега да го освободите?“, попита Георги Свиленски

Той подчерта, че когато е станал инцидентът на Своге, Нанков не е знаел как се поема отговорност.

„Първата му реакция беше, че не е сигурен дали политическата отговорност се поема с оставка. А как се поема, г-н Нанков?“, попита зам.-председателя на ПГ на левицата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!