Георги Свиленски: Стана ясна цената на ДПС да гласува срещу ветото – 12 млн. лв.

Георги Свиленски: Стана ясна цената на ДПС да гласува срещу ветото - 12 млн. лв.
„В този парламент ние нямаме място. Всяко заседание започва с пазарлък и договорки между ДПС и ГЕРБ.

Тази сдмица цената, за да гласува ДПС срещу ветото на президента беше- 12 млн. лв. да бъдат опростени на мюфтийството. Това е ясно на всички български граждани“. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски.

Той припомни, че пазарлъкът миналата седмица е бил за подкрепа да започне заседание, а цената е била отмяната на преференциите и  машините за гласуване. „Управляващите са изпаднали в шизофренна ситуация, в която до преди само няколко часа отхвърляха преференциите за трети път.

Сега обясняват как ще си променят мнението за тях“, обясни той.

Според него в този парламент няма политика, няма парламентаризъм, а има само пазарлък, договорки. Той попита- кой е този народен представител, който в рамките само на няколко часа трябва да си смени позицията- от никакви преференции до преференции 7%.

Председателят на Националния прдизборен щаб на левицата допълни, че ГЕРБ до ден днешен не са наясно искат ли машинно гласуване или не.

„В бюджета само преди няколко месеца заложиха 50 млн. лв. за машини. Тези пари къде ще отидат?“, попита още той.

„Призовавам ДПС да изкарат всички закони, за които искат да извият ръцете на управляващите да се приемат, да кажат колко заседания са небходими, да се регистрират, да си ги приемат, този парламент да се разпуска и да отиваме на избори“, заключи Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!