Германският националист №1 отиде в Москва при хора на Путин

Германският националист №1 отиде в Москва при хора на Путин
Фрауке Петри, която е една от ръководителите на „Алтернатива за Германия“, е била в края на миналата седмица в Москва и е разговаряла с руски депутати.

Най-видният германски националистически политик се е срещнал в Москва и с висши членове на партията на Владимир Путин „Единна Русия“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От офиса на Петри съобщиха, че тя е била в руската столица, за да обсъди сътрудничеството между регионалните парламенти на Русия и Германия. Но покрай основната цел на визитата си се е срещнала и с председателя на Думата Вячеслав Володин, който е близък до Путин, и със заместник-председателя на Думата Пьотър Толстой.

От кабинета на Петри не отговориха веднага на въпросите кой е пътувал с нея и какви теми са били обсъждани на срещите й с Володин и Толстой.

Русия търси контакти с националистически партии в цяла Европа, включително с френския Национален фронт, и това предизвика безпокойство в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, като подкрепя крайни политически групировки, отбеляза Асошиейтед прес.

Партия „Алтернатива за Германия“ се намира в изолация в страната си и според последно проучване на института „Емнид“ за вестник „Билд ам зонтаг“ подкрепата за нея спада с 1 пункт и вече е 9 процента (при 5% праг за влизане в парламента).
Източник Дир.бг

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!