Гласят бивш посланик в Лондон за външен министър в служебния кабинет! СНИМКА)

Гласят бивш посланик в Лондон за външен министър в служебния кабинет! (СНИМКА)
Бившият посланик на България в Лондон Любомир Кючуков е най-вероятният външен министър в служебното правителство, научи БЛИЦ от свои източници на „Дондуков“ 2.

Роденият в София дипломат е завършил Московския държавен институт за международни отношения, а по-късно е специализирал в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон.

През 2005 г. е бил назначен за зам.-министър на външните работи, а след това е поел ръководството на мисията ни в Лондон.

Поканата към Кючуков е дошла заради експертните му качества и обстоятелството, че няма ярка партийна окраска.

Гласят бивш посланик в Лондон за външен министър в служебния кабинет! (СНИМКА)
Илко Семерджиев е приел офертата за министър на здравеопазването, след като преди това командваше Националната здравноосигурителна каса и бе зам.-министър в три правителства.

Към момента най-строго пазената тайна в държавата е името на служебния министър-председател. Сред спряганите имена са проф. Боян Дуранкиев от УНСС и академик Стефан Воденичаров.
Източник: Ивайло КРАЧУНОВ, blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!