Деница Златева: БСП за пореден път доказа, че е демократична

Деница Златева: БСП за пореден път доказа, че е демократична
В добри отношения сме с ПЕС – ние сме един отбор

„БСП за пореден път доказа, че имаме демократични процедури и че това- как ще бъде подредена листата е воля на Националния съвет на партията. Листите винаги са се утвърждавали от него, с явно или тайно гласуване“.

Това каза зам.-председателят на БСП и кандидат за евродепутат Деница Златева пред БНТ. Тя добави, че левицата има наистина силна листа и голямо обновление в нея. Златева добави, че  най-важното е, че социалистите имат желание и хъс да победят на изборите. Зам.-председателят на левицата коментира, че разликата между първоначалния вариант на листата, която е внесена от Изпълнителното бюро, и окончателно утвърдената листа е в двама от кандидатите, заедно с частично пренареждане.

„Каузата, която ни е събрала, е да спечелим тези избори. Дори и да има някаква нотка на обидени и сърдити, мисля, че сме достатъчно мъдри да я преодолеем“, заяви Деница Златева.

„Ние сме един отбор и имаме много ясни политики, които ще защитаваме“, каза още Деница Златева.  Тя коментира, че за разлика от другите партии, социалистите първо са представили своите виждания за това, в каква посока трябва да се развива ЕС, а след това листата си. „Ние искаме  справедлива и солидарна Европа, кохезионна и младежка политика. Ще говорим и за каква България в Европа искаме да живеем“, заяви още Златева.

Зам.-председателят на левицата бе категорична, че БСП и  ПЕС поддържат изключително добри отношения.

„Преди две седмици имахме съвместно обучение с представители на ПЕС,  с нашия изборен актив и предизборния щаб, а това говори, че между нас няма разлом и напрежение. Имаме разлики в определени политики, но има и други партии, които имат различни виждания по част от политиките на ПЕС. Важното е, че по основните принципи и ценностите нямаме различия“, категорична бе тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!