Драгомир Стойнев бе гост на тържествата по случай 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров в Ковачевци

Драгомир Стойнев бе гост на тържествата по случай 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров в Ковачевци
„Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги Димитров, защото малко останаха българите, които могат да се сравнят с него“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на тържественото отбелязване на 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров в родното му Ковачевци.

Той добави, че  трябва да пазим спомена за миналото и личности като Димитров, защото има хора, които искат да ги заличат. „Радвам се, че родното му място – Ковачевци всяка година организира тържества по случай рождението му, защото сте дали на света един достоен  българин, чието име е записано в световната история“, каза още Стойнев.

Народният представител заяви, че  днес отдаваме почит не само на него, но и на всички, които са се борили за един по-справедлив и достоен живот през годините.

Драгомир Стойнев прочете и поздравителен адрес от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова към жителите и гостите на Ковачевци.

„Отбелязването на рождения ден на Георги Димитров е повод за размисъл. Повод да си припомним онези славни страници от 127-годишнината на Българската  социалистическа партия, а Георги Димитров е част от онази огромна, изконна съпротивителна сила на българския народ.

136-години след рождението на героя от Лайпциг,  на този голям български политик, парламентарист и световен деец на движението на работниците, българите са отново пред паметниците на Димитров в цялата страна, в знак на почит към делото му. Един от най-обругаваните политици за тези 28 години, един от политиците, чието дело се опитват да заличат. Но то е незаличимо“, пише Нинова в поздравлението си.

Гости на тържеството бяха и народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, председателите на ОбС на БСП в Перник, Радомир и Брезник – Кирил Леонов, Георги Георгиев и Венета Петрова, ген. Ангел Марин – вицепрезидент на Република България 2002 – 2012 г., председателят на БАС Симеон Игнатов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!