Драгомир Стойнев: ГЕРБ отне правото на опозицията да защити българските предприемачи

Драгомир Стойнев: ГЕРБ отне правото на опозицията да защити българските предприемачи
ГЕРБ ще рекетира малки и средни предприемачи с приблизително 250 млн. лв.

„ГЕРБ отне правото на опозицията да защити българските предприемачи. С промените в Закона за митниците ГЕРБ ще рекетира малки и средни предприемачи, които са гръбнакът на българската икономика, с приблизително 250 млн. лв.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента.

„Не е нормално управляващите с натиск да прокарват поредния лобистки и корупционен закон, който в преходни и заключителни разпоредби, изменя 7 закона“. Стойнев подчерта, че промените стават на едно четене.

„Това показва начина на работа на ГЕРБ – на тъмно, без дебат“, каза още той. По неговите думи това са ГЕРБ и техните обещания, с които уж са спечелили изборите, с цел намаляване на административната тежест.

„Тези, които едва свързват двата края – микро, малки и средни предприятия, лични лекари, трябва да подновят своите устройства за тяхна сметка. Вече се говори и че се знае кои са фирмите, които ще произведат тези апарати и тези, които ще разработят софтуера и връзката с останалите системи. Това нагло поведение от страна на ГЕРБ е недопустимо“, категоричен е Стойнев. Той подчерта, че ГЕРБ не само лишиха опозицията от законодателна инициатива, но и прекъснаха дебата.

„Само и само да не можем да се изкажем. Това показва начина на работа на една партия, която се смята за демократична, европейска, а е точно обратното – корупционен, скандален, лобистки закон. „Понеже съвсем скоро ще има предсрочни избори, нека българските предприемачи да се замислят за кого да гласуват“, предупреди Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!