Жельо Бойчев: Всички леви партии в Европа са против подписване на споразумението с Канада

Жельо Бойчев: Всички леви партии в Европа са против подписване на споразумението с Канада
Жельо Бойчев: Ако правителство не може да гарантира конституционното право на всеки български гражданин, то трябва да си отива

„Не само в България, но и в цяла Европа, левите партии са против подписване на споразумението с Канада, като всички имат много сериозно основание за това”, заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев в ефира на BG ON AIR. Според него най-лошото, което може да направи Евросъюзът, е да не отговори на обществените настроения и на въпросите, които обществото поставя. Той бе категоричен, че не е разумно да се поемат дългосрочни договори, без да е ясно въздействието върху икономиката, местните производители и в крайна сметка върху всеки един от европейските гражданин.

Според Жельо Бойчев българското правителство не е защитило националния интерес, защото не може да се отнема национален суверенитет – правото да се провеждат национални политики за сметка на големите транснационални компании, които ще могат да съдят държавите, подписали споразумението.

Ако правителството не може да гарантира конституционното право на всеки български гражданин, то трябва да си отива 

Народният представител засегна и темата за промените в Изборния кодекс, като подчерта, че няма друг такъв случай в края на изборната кампания да се приемат промени в Изборния кодекс. „Това е пълен управленски абсурд”, категоричен бе Бойчев и допълни, че ако правителството не може да гарантира конституционното право на всеки български гражданин, то трябва да си отива. Според него смяната на правилата в движение цели да се създаде отново изборен хаос.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!